Module 1 Welkomstvideo Les 1 Handleiding Les 2 Introductie Les 2 De mis-match tussen onze genen en onze omgeving |
Module 2 – Intake Les 1 Het verzamelen van zoveel mogelijk relevante informatie en gegevens Les 2 Wegen, meten en berekenen Les 3 Gegevens van de weegschaal en het meetlint Les 4 Aanvullende informatie van de voedingscoach Les 5 Contra-indicatie en doorverwijzen: Redenen om geen voedingscoachtraject te starten Les 6 Ketenaanpak Les 7 Aantal chronische ziekten toegelicht Les 8 Opdracht na module 2 |
Module 3 – De hulpvraag Les 1 Nadruk op de hulpvraag Les 2 Hulpvraag helder Les 3 Opdracht na module 3 |
Module 4 – De stofwisseling en spijsvertering Les 1 Stofwisseling Les 2 Spijsvertering Les 2.1 Het spijsverteringsstelsel Les 3 Opdracht na module 4 |
Module 5 – Energie (kilocaloriën) Les 1 Inleiding Les 2 Energiebalans Les 3 Voedingshuistool – BMR en PAL Les 4 Opdracht na module 5 |
Module 6 – Wat je lichaam nodig heeft aan voeding Les 1 Inleiding Les 2 Macronutriënten – Koolhydraten Les 3 Macronutriënten – Eiwitten Les 4 Macronutriënten – Vetten Les 5 Water Les 6 Overzicht voedingsstoffen Les 7 Micronutriënten – Vitamines en mineralen Les 8 Wanneer heb je wat nodig en waar zit het in? Les 9 Opdracht na module 6 |
DIGITALE TOETS 1 |
Module 7 – Alcohol en Roken (verslaving) Les 1 Inleiding Les 2 Over de oorzaken van verslaving Les 3 Wanneer ben je ´verslaafd´? Les 4 Alcohol Les 5 Roken Les 6 Gezond leven & zingeving; een nieuwe uitdaging Les 7 Professionele hulp inschakelen Les 8 Opdracht na module 7 |
Module 8 – Bloedsuikerspiegel Les 1 Inleiding Les 2 Hypoglykemie Les 3 Hyperglykemie Les 4 Glycemische Index Les 5 Glycemische Last/lading Les 6 Opdracht na Module 8 |
Module 9 – Verschillende soorten honger Les 1 Verschillende soorten honger Les 2 Opdracht na module 9 |
Module 10 – Afvallen Les 1 Algemeen Les 2 Diëten Les 3 Valkuilen bij afvallen Les 4 Opdracht na module 10 |
Module 11 – Het Voedingshuis©: fasering van een gezond eetpatroon Les 1 Inleiding Les 2 De fases van het Voedingshuis Les 3 Opdracht na module 11 |
DIGITALE TOETS 2 |
Module 12 – Gezond leven en de ‘Schijf van Vijf’ Les 1 Inleiding Les 2 De ‘Schijf van Vijf’ (Voedingscentrum 2016) Les 3 Opdracht na module 12 |
Module 13 Lage graad ontstekingen Les 1 Inleiding Les 2 Emoties en ontstekingen Les 3 Opdracht na module 13 |
Module 14 – Voeding en stress Les1 Inleiding Les 2 Extra vitamines en mineralen bij stress Les 3 Opdracht na module 14 |
Module 15 – Hormonen Les 1 Inleiding Les 2 Insuline Les 3 Glucagon Les 4 Leptine Les 5 Ghreline Les 6 Cortisol Les 7 Melatonine Les 8 Serotonine Les 9 Opdracht na module 15 |
Module 16 – Superfoods Les 1 Inleiding Les 2 ‘Gewone’ Superfoods Les 3 Opdracht na module 16 |
Module 17 – Succesvol veranderen Les 1 Inleiding Les 2 Normen, waarden en gewoontes Les 3 Je normen de baas Les 4 Op zoek naar normen Les 5 Strategieën ontdekken Les 6 Kleine stapjes – Kaizen Les 7 Wat is er nog meer nodig om te veranderen? Les 8 In welke fase van verandering zit iemand? Les 9 Opdracht na module 17 |
DIGITALE TOETS 3 (EINDTOETS) |
Overige onderdelen Totale lesmateriaal in pdf |