Les 7 Inhoudsopgave Voeding & Gedrag Adviseur

Inhoudsopgave online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur

Module 1
Welkomstvideo
Les 1 Handleiding
Les 2 Introductie
Les 2 De mis-match tussen onze genen en onze omgeving
Module 2 – Intake
Les 1 Het verzamelen van zoveel mogelijk relevante informatie en gegevens
Les 2 Wegen, meten en berekenen
Les 3 Gegevens van de weegschaal en het meetlint
Les 4 Aanvullende informatie van de voedingscoach
Les 5 Contra-indicatie en doorverwijzen: Redenen om geen voedingscoachtraject te starten
Les 6 Ketenaanpak
Les 7 Aantal chronische ziekten toegelicht
Les 8 Opdracht na module 2
Module 3 – De hulpvraag
Les 1 Nadruk op de hulpvraag
Les 2 Hulpvraag helder
Les 3 Opdracht na module 3
Module 4 – De stofwisseling en spijsvertering
Les 1 Stofwisseling
Les 2  Spijsvertering
Les 2.1 Het spijsverteringsstelsel
Les 3 Opdracht na module 4
Module 5 – Energie (kilocaloriën)
Les 1 Inleiding
Les 2 Energiebalans
Les 3 Voedingshuistool – BMR en PAL
Les 4 Opdracht na module 5
Module 6 – Wat je lichaam nodig heeft aan voeding
Les 1 Inleiding
Les 2 Macronutriënten – Koolhydraten
Les 3 Macronutriënten – Eiwitten
Les 4 Macronutriënten – Vetten
Les 5 Water
Les 6 Overzicht voedingsstoffen
Les 7 Micronutriënten – Vitamines en mineralen
Les 8 Wanneer heb je wat nodig en waar zit het in?
Les 9 Opdracht na module 6
DIGITALE TOETS 1
Module 7 – Alcohol en Roken (verslaving)
Les 1 Inleiding
Les 2 Over de oorzaken van verslaving
Les 3 Wanneer ben je ´verslaafd´?
Les 4 Alcohol
Les 5 Roken
Les 6 Gezond leven & zingeving; een nieuwe uitdaging
Les 7 Professionele hulp inschakelen
Les 8 Opdracht na module 7
Module 8 – Bloedsuikerspiegel
Les 1 Inleiding
Les 2 Hypoglykemie
Les 3 Hyperglykemie
Les 4 Glycemische Index
Les 5 Glycemische Last/lading
Les 6 Opdracht na Module 8
Module 9 – Verschillende soorten honger
Les 1 Verschillende soorten honger
Les 2 Opdracht na module 9
Module 10 – Afvallen
Les 1 Algemeen
Les 2 Diëten
Les 3 Valkuilen bij afvallen
Les 4 Opdracht na module 10
Module 11 – Het Voedingshuis©: fasering van een gezond eetpatroon
Les 1 Inleiding
Les 2 De fases van het Voedingshuis
Les 3 Opdracht na module 11
DIGITALE TOETS 2
Module 12 – Gezond leven en de ‘Schijf van Vijf’
Les 1 Inleiding
Les 2 De ‘Schijf van Vijf’ (Voedingscentrum 2016)
Les 3 Opdracht na module 12
Module 13 Lage graad ontstekingen
Les 1 Inleiding
Les 2 Emoties en ontstekingen
Les 3 Opdracht na module 13
Module 14 – Voeding en stress
Les1 Inleiding
Les 2 Extra vitamines en mineralen bij stress
Les 3 Opdracht na module 14
Module 15 – Hormonen
Les 1 Inleiding
Les 2 Insuline
Les 3 Glucagon
Les 4 Leptine
Les 5 Ghreline
Les 6 Cortisol
Les 7 Melatonine
Les 8 Serotonine
Les 9 Opdracht na module 15
Module 16 – Superfoods
Les 1 Inleiding
Les 2 ‘Gewone’ Superfoods
Les 3 Opdracht na module 16
Module 17 – Succesvol veranderen
Les 1 Inleiding
Les 2 Normen, waarden en gewoontes
Les 3 Je normen de baas
Les 4 Op zoek naar normen
Les 5 Strategieën ontdekken
Les 6 Kleine stapjes – Kaizen
Les 7 Wat is er nog meer nodig om te veranderen?
Les 8 In welke fase van verandering zit iemand?
Les 9 Opdracht na module 17
DIGITALE TOETS 3 (EINDTOETS)
Overige onderdelen
Totale lesmateriaal in pdf